Ontspannen en genieten in Sittard-Geleen

Sleutels voor deze doelstelling zijn de vrije-tijdseconomie, de aansluiting van evenementen op ons profiel en op doelgroepen en de promotie van de gemeente. Het geheel moet ons imago en onze bekendheid versterken, mede gericht op de wervingskracht voor nieuwe inwoners.

  • Wij bespreken met de culturele instellingen hoe zij maximaal kunnen aansluiten op de vraag van de inwoners en op hun regionale rol. Ook ronden wij de besluitvorming af over de schaats- en zwemvoorzieningen.
  • De culturele- en uitgaansvoorzieningen hebben een belangrijke rol voor de aantrekkingskracht van de gemeente. Die rol willen wij versterken door de voorzieningen ook in te zetten voor de promotie van de gemeente. Zo willen wij evenementen stimuleren die het karakter en de positieve punten van de gemeente uitdragen. Ook gaan wij in gesprek met jongere inwoners (met name in de groep 16 tot 18 jaar) over hun behoefte m.b.t. culturele- en uitgaansvoorzieningen.
  • De actiepunten in ons programma zijn gericht op een aantrekkelijk verblijf. Dat is voor onze inwoners belangrijk maar ook voor buitenstaanders die een woonplaats zoeken in de regio. Ook die groep willen wij bereiken. Dat vraagt een betere promotie van Sittard-Geleen. Wij betrekken daarbij onze inwoners en de sociale media.

Bekijk hier de trends en analyses.

Downloads

menu
close